ПРИЯТЕЛИ

Фенове на ЦСКА създават сдружение "Червени сърца"

В четвъртък (29 октомври 2009 г.) от 18:00 часа в зала 1 на столичния хотел "Родина" ще бъде учредено сдружение с нестопанска цел "Червени сърца" (RED HEARTS"), съобщиха инициаторите - група привърженици на ЦСКА от различни поколения и професии. Идеята е за първи път у нас гражданската активност в областта на спорта да бъде формулирана чрез ясна законова рамка и програма.  

В член 1. на Устава на организацията е записано, че "Червени сърца" е автономно, доброволно, демократично, самоуправляващо се неполитическо сдружение с нестопанска цел, обединяващо юридически и физически лица, които са съмишленици на идеята за популяризиране на спорта и физическото възпитание. По-нататък в статута е отбелязано, че сдружението има за цел да консолидира привържениците на ЦСКА (София) в България и чужбина в интерес на спорта и за създаване на по-добра обществена среда.

Основната идея наред с приноса за възпитанието на подрастващите и предпазването им от негативните явления на съвременността е приобщаването на все повече хора от всички възрасти към традициите и ценностите на Дармейския" клуб. За тази цел сдружението ще предлага различни обществени форми за популяризиране на славната история на ЦСКА, за работа с ветераните, децата и юношите. Предвидени са инициативи и турнири за подпомагане на подрастващите, на хора в неравностойно положение, както и съвместни дейности с общински, държавни и частни организации за реализиране на общи програми. Естествено цялата многопосочна активност на сдружението ще се осъществява в тясно сътрудничество с ПФК ЦСКА АД и Националния клуб на
привържениците на ЦСКА.

На учредителната сбирка в четвъртък в хотел ДРодина" ще бъде предложен проект за Устав, в който се предвижда избирането на Управителен съвет и председател, както и определянето на встъпителен и годишен членски внос. В основния документ на организацията са записани всички детайли по участието, управлението и контрола на средствата и дейностите. По този начин за първи път у нас доброволната гражданска инициатива в областта на спорта ще бъде регламентирана според националното и европейското законодателство за реализация на заявените общественополезни цели.

Сдружение "Червени сърца" ще бъде вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на Софийски градски съд и така ще се превърне в официален субект на гражданското общество в нашата страна.

Инициаторите канят привържениците на ЦСКА от всички региони на България, както и съмишленици на предложените идеи, в четвъртък (29 октомври т.г.) в зала 1 на столичния хотел "Родина". По време на учредителната сбирка всеки от присъстващите ще може да се запознае с Устава и проектодокументацията и да участва в избирането на управителните органи. Оттам нататък процесът на приобщаване ще продължи за всички, които виждат своето място в сдружение "Червени сърца".

topsport.bg

 

Обръщение

Декларация на Фен клуб "Chicago Reds"

състоянието на любимия ни клуб в последно време предизвика доста разногласия както сред червената фенска маса, така и сред самите нас. Хилядите километри разстояние не бяха пречка и до нас да стигне вълната на недоволство към сегашното състояние на клуба. В тази връзка бихме искали да заявим, че Фен клуб "Chicago Reds" подкрепя всяка една инициатива за промяна на статуквото и връщане на отбора там където му е мястото - на върха! Като всички червени фенове и ние се надяваме нещо да се случи и отбора да тръгне в друга посока.

прочети повече

НОВИНИ СДРУЖЕНИЕ

ЦСКА ЗАВИНАГИ

Анкета

Харесахте ли номинациите в Конкурса за късометражен филм?
 

Новини за ЦСКА

Кой е тук?

В момента има 58 посетителя в сайта

Търсене